Nieuws

AP eerste bedrijf met ‘Paneelbouw Kwaliteitskeurmerk’

AP eerste bedrijf met ‘Paneelbouw Kwaliteitskeurmerk’

Federatie Paneelbouw introduceert een speciaal kwaliteitslabel voor bedrijven in de paneelbouwsector. Paneelbouwers kunnen met dit label aantonen dat zij werken volgens de laatste richtlijnen, normen, kwaliteitsrichtlijnen en procesborging. De Federatie wil met de certificering de positie van de Nederlandse paneelbouw verder versterken. Inmiddels heeft de eerste audit door een onafhankelijke auditeur plaatsgevonden. AP mag als eerste bedrijf in Nederland het predicaat ‘gecertificeerd paneelbouwer’ voeren.

De Federatie Paneelbouw (onderdeel van Fedet) houdt zich bezig met het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen. In die gedachte vindt het keurmerk zijn oorsprong. De focus binnen de audit ligt op het ontwerpproces, het productieproces met gekalibreerde gereedschappen en het testproces. “Dit kwaliteitslabel is belangrijk voor individuele bedrijven alsmede de sector”, aldus Federatie Paneelbouw-voorzitter Tom Stringer. “Met het keurmerk toon je als paneelbouwer aan dat je een gegarandeerde kwaliteit levert. Het biedt gecertificeerde bedrijven meer kansen op nationale erkenning, opdrachten én eerlijke prijzen.”

Wethouder Jaap Borg kwam bij AP langs om onze mensen te feliciteren en het bordje met het keurmerk aan de muur te onthullen. “Wij zijn er trots op dat een bedrijf uit Kolham zo goed aan de weg timmert in deze sector. Het biedt dit bedrijf weer mooie nieuwe kansen.” Ook Tom Stringer, voorzitter van de Federatie Paneelbouw was erbij om het officiële certificaat taan AP te overhandigen. “Na drie jaar hard werken door onze werkgroep Kwaliteit is de erkenningsregeling er. Hiermee maakt de Federatie Paneelbouw een enorme stap voorwaarts in het bereiken van ons doel: het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen ter stimulatie en behoud van de paneelbouw- én maakindustrie in Nederland.”

Bron: FHI & AP

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws