Nieuws

ATC Logistics lanceert nieuwe Electric Heavy Duty Vehicle (EHDV) in Ierland

ATC Logistics lanceert nieuwe Electric Heavy Duty Vehicle (EHDV) in Ierland

DDA-partner ATC Logistics heeft hun nieuwe Electric Heavy Duty Vehicle (EHDV) in Ierland gelanceerd. In totaal worden 11 elektrische vrachtwagens in gebruik genomen, als onderdeel van hun inzet voor een Net Zero-bedrijfsbeleid. Andrew van der Haar, Senior Advisor, was uitgenodigd als gast voor deze belangrijke gebeurtenis.

De officiële opening werd verricht door James Lawless, de Ierse minister van Transport, Milieu, Klimaat en Communicatie. In zijn toespraak benadrukte de minister het belang van bedrijven zoals ATC als voortrekkers in de energietransitie, die essentieel is voor Ierland om tegen 2030 een Net Zero-doelstelling te bereiken.

Keith Young, Managing Director van ATC, sprak over de uitdagingen die gepaard gingen met deze transitie. Hij uitte zijn waardering voor de betrokkenheid en vastberadenheid van alle stakeholders, waaronder ZEVI (Zero Emission Vehicles Ireland) en de Bank of Ireland.

Tijdens een paneldiscussie werd stilgestaan bij de kansen en uitdagingen van het elektrificeren van vrachtwagens. Garry Connolly, van de Ierse brancheorganisatie Host in Ireland, waarschuwde dat de transportsector moet oppassen om in de toekomst niet als zondebok te worden bestempeld voor hun energieverbruik, een probleem dat hij momenteel ziet binnen de Ierse datacentersector.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws