Nieuws

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Bytesnet is een Nederlandse dienstverlener op het gebied van colocatie, High Performance Computing, cloud en connectiviteit. Met datacenters in Groningen (d’ROOT, bouwjaar 2018) en Rotterdam (Spaanse Kubus, 2009) biedt het colocatiediensten aan klanten in onder meer de sectoren gezondheidszorg, onderwijs en overheid.
Medeoprichter en algemeen directeur Peter de Jong: “De markt voor regionale datacenters ontwikkelt zich snel. Er is een toenemende vraag van partijen die hun data geheel of gedeeltelijk in de private Nederlandse cloud willen beheren, zodat ze er zelf fysiek gemakkelijk bij kunnen en ze de garantie hebben dat hun cruciale data ons land niet verlaat. Samen met de exponentiële groei van data, onder andere door AI, ontstaat er een behoefte aan schaalvergroting. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek gegaan naar een koper met ervaring, ambitie en financiële slagkracht. We zijn dan ook zeer blij met de overeenkomst met Eurofiber.”

Peter de Jong blijft nauw betrokken bij Bytesnet, onder meer om de integratie met Eurofiber soepel te laten verlopen en zorg te dragen voor de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast gaat hij zich inzetten voor business development en verdere groei.

Toekomstige groei

Met zijn open access infrastructuur is Eurofiber een aanjager van de digitale samenleving. Eurofiber beheert een glasvezelnetwerk van 70.500 kilometer in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, en biedt daarmee uitgebreide dekking in deze landen. Eurofiber biedt daarnaast ook cloudinfrastructuuroplossingen, waaronder colocatie en private cloud services, vanuit datacenters in Nederland en Frankrijk. Deze bieden veilige omgevingen voor bedrijfskritische informatiesystemen en leveren tegelijkertijd ultra betrouwbare en redundante connectiviteit.

Elisabeth Hankeln, Managing Director Eurofiber Cloud Infra: “Met de overname van de datacenters van Bytesnet vergroten wij onze Dutch cloud infrastructure footprint naar acht datacenters, waarmee we ruimte voor groei maken met bestaande en nieuwe klanten. Het datacenter Rotterdam is een zeer goed aangesloten locatie met grote klanten, waaronder internationale carriers, terwijl d’Root in Groningen ons een state-of-the-art locatie biedt in een regio waar we tot nu toe niet aanwezig waren. Bovendien behoort het datacenter in Groningen met hergebruik van restwarmte en liquid cooling mogelijkheden tot de meest duurzame datacenters in Europa, waarmee het perfect past in de ambities en initiatieven van Eurofiber op ESG-gebied.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws