Nieuws

Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform ‘Nexpand’

Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform ‘Nexpand’

VEGHEL, 21 oktober 2019 – Minkels, onderdeel van Legrand, heeft vandaag zijn nieuwe kastenplatform onthuld voor datacenter omgevingen. Het nieuwe platform heet Nexpand en is van de grond af aan opgebouwd rondom vier basisprincipes: slim, robuust, veilig en duurzaam. Het Nexpand-platform is rijk aan features en geeft klanten een schaalbaar en toekomstbestendig platform dat kan inspelen op de toegenomen eisen op het gebied van datacentertechnologie – een gevolg van de exponentiële groei op het gebied van digitalisering, het Internet of Things (IoT), 5G, Edge en Artificiële Intelligentie (AI).

Legrand en Minkels hebben aanzienlijke investeringen gedaan in technologie en de uitbreiding van de productiecapaciteit. Gedurende een periode van twee jaar hebben R&D en meerdere inputsessies met gebruikers geleid tot een unieke oplossing voor IT-kasten in datacenters. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het met Nexpand volledig inspeelt op de vraag bij klanten en dat het hiermee de weg vrijmaakt voor toekomstige groei.

Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels, zei over de lancering: “Het Nexpand- datacenterplatform is voor ons belangrijk. Het onderstreept nog maar eens de belofte die wij aan klanten doen: kast- en behuizingsoplossingen leveren die zo efficiënt mogelijk onderdak bieden aan IT-infrastructuren, die schaalbaar zijn en die meegroeien met nieuwe technologieën en eisen bij de gebruiker.”

Het Nexpand-platform is opgebouwd rond vier kernprincipes: slim, robuust, veilig en duurzaam.

  • Slim: het design van de kast is extreem flexibel. Het interieur is bijvoorbeeld zo opgebouwd dat het in de lengte-, breedte- en diepterichting kan worden aangepast. Ook is het dak volledig modulair, wat meer ruimte en flexibiliteit biedt voor het beheren van infrastructuur bovenop de racks.
  • Robuust: het Nexpand-platform bestaat uit lichte, maar robuuste deuren en frames die het gewicht van de IT-apparatuur makkelijk kunnen dragen. De robuustheid en de volledige integratie van het vergrendelsysteem en de bekabeling zijn uniek op de markt.
  • Veilig: Nexpand garandeert beveiliging van het hoogste niveau. Integratie met de beste platforms voor elektronische deursloten is mogelijk gemaakt. Ook is de deur uitgerust met een zeer goed beveiligd kabelmanagement en met sabotagebestendige deurmechanismen, allemaal bedoeld om kostbare IT- apparatuur goed beveiligd te houden.
  • Duurzaam: duurzaamheid is voorzien in het design van het product als ook in de functionaliteiten. Het zogeheten “ecopassport”, het Profile Environmental Passport, garandeert dat er tijdens de productie en de montage is gekozen voor milieuvriendelijke materialen en processen. De kasten zijn zo ontworpen dat er tijdens het gebruik een optimaal luchtstroommanagement mogelijk is, wat resulteert in een oplossing met een optimale energie-efficiëntie.
  • “De techniek- en productmanagementteams van Minkels hebben samen met een aantal van onze klanten een compleet nieuw platform opgebouwd. Je zou kunnen zeggen dat het voor en door onze klanten is gemaakt. Hun ervaringen als gebruiker waren voor ons onmisbare extra input. Het laat zien dat we een zeer hechte relatie hebben met onze klanten”, aldus Van Terheijden.

Eerder deze maand vonden er verspreid door heel Europa meerdere lanceringsevents plaats, waarbij klanten en partners de kans kregen om een eerste blik te werpen op de Nexpand- kasten en op andere datacenteroplossingen van Legrand. Deze events trokken meer dan 400 geïnteresseerden.

Meer informatie over het product is te vinden op www.minkels.com/nexpand. Wie het Nexpand-platform graag wil bekijken in een van de Europese innovatiecentra van Legrand, kan contact opnemen met Minkels in Nederland via +31 (0)413 311 100 of met een medewerker van het Legrand Data Center Solutions-team in Europa.

Over Minkels
Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor datacenterinfrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand. Kijk voor meer informatie over Minkels op www.minkels.com.

Over Legrand
Legrand is de wereldwijde specialist voor de elektrotechnische en digitale infrastructuur in gebouwen. Met zijn uitgebreide aanbod van oplossingen voor de commerciële, industriële en huishoudelijke markt is het bedrijf een benchmark voor klanten over de hele wereld. Legrand heeft een strategie van winstgevende en duurzame groei, op basis van een aanpak waarbij alle teams en stakeholders worden betrokken. Acquisities en innovatie vormen de drijvende krachten achter de groei van het bedrijf; Legrand brengt continu nieuwe oplossingen op de markt die zorgen voor een echte meerwaarde, zoals de Eliot*-netwerkproducten. Legrand realiseerde in 2018 een omzet van bijna 6 miljard euro. Het bedrijf is beursgenoteerd op de Euronext Parijs en is in het bijzonder een component van de CAC 40-index (code ISIN FR0010307819). www.legrand.com.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws