Nieuws

Gemeente Diemen en Switch Datacenters gaan kansen voor benutten restwarmte onderzoeken

Gemeente Diemen en Switch Datacenters gaan kansen voor benutten restwarmte onderzoeken

Switch Datacenters gaat intensief en proactief samenwerken met de gemeente Diemen om de groene datathermie uit het nieuwe AMS4 datacenter zoveel mogelijk in te zetten om de energietransitie en de sustainable ambities van de gemeente Diemen te versnellen en te verwezenlijken. (Diemen gasvrij in 2040)

Naast het proactief grootschalig willen verwarmen van de gemeente Diemen met groene warmte, wil Switch Datacenters op meerdere andere plekken in Nederland, (zoals o.a. Greenport Aalsmeer/de Kwakel en Woerden) dezelfde goede samenwerking met gemeentes en warmte- en energiebedrijven zoeken om gezamenlijk plannen te maken om onze nationale energietransitie te doen versnellen en juist de netcongestie te helpen oplossen door slim, samen warmtenetten , stroomcapaciteit en datacenters te plannen op plekken waar groene warmte nodig is.

De groene stroom gebruikt voor de computers in een datacenter wordt in het datacenter massaal omgezet in groene warmte en afgevangen voor hergebruik en kan op die manier fossiel gestookte warmte centrales of eventueel suboptimale electrische warmtepompen vervangen/voorkomen.

Zo wordt een datacenter in plaats van stroomverbruiker eigenlijk een groene electrische kachel voor lokale fossielvrije warmtenetten.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws