Nieuws

Schleifenbauer: “Bent u voorbereid op de nieuwe EU-regelgeving voor datacenters?”

Schleifenbauer: “Bent u voorbereid op de nieuwe EU-regelgeving voor datacenters?”

Vanaf 1 januari 2025 zijn datacenters in heel Europa verplicht hun energie-efficiëntie nauwkeurig in kaart te brengen door middel van Power Usage Effectiveness (PUE)-metingen. Deze eis is onderdeel van de geüpdatete Energie-Efficiëntie Richtlijn (EED) van de Europese Unie en heeft als doel de impact van datacenters op het milieu te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Voor datacenters brengt deze regelgeving nieuwe uitdagingen met zich mee: Hoe kan een faciliteit aan deze strenge eisen voldoen zonder de gehele infrastructuur aan te passen of te vervangen? Gelukkig zijn er praktische en kostenefficiënte oplossingen beschikbaar.

Slimme oplossingen voor een complexe uitdaging

Een cruciale stap om aan de nieuwe regelgeving te voldoen is het meten en rapporteren van het energieverbruik. Dit kan een uitdaging zijn, vooral voor datacenters die werken met bestaande, niet-intelligente Power Distribution Units in hun server racks. Een oplossing is het gebruik van technologie die deze reeds in het datacenter aanwezige niet-intelligente PDU’s transformeert naar meetbare en beheersbare onderdelen van uw energiemanagement.

De Schleifenbauer Inline Meter

Een praktische manier om aan de nieuwe PUE-eisen te voldoen, is de inzet van de Schleifenbauer Inline Energiemeter. Deze meter kan eenvoudig worden geplaatst tussen de bestaande stroombron en de aanwezige niet-intelligente PDU, waardoor gedetailleerde inzichten in het energieverbruik van de PDU alsnog beschikbaar komen. Hiermee wordt niet alleen aan de wettelijke eisen voldaan, maar ontstaat er ook de mogelijkheid om het energiebeheer te optimaliseren en kosten te besparen.

Voordelen van de Inline Energiemeter

  • Uitgebreide energiemeting: De Inline Energiemeter biedt uitgebreide energiedata en kan eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande DCIM-software.
  • Gebruiksvriendelijkheid: De intuïtieve webinterface maakt het beheer en de analyse van het energieverbruik eenvoudig.
  • Schaalbaarheid: Meer dan 50 Inline Energiemeters kunnen worden gekoppeld en beheerd via één IP-adres, wat het monitoren efficiënt maakt.
  • Maatwerk zonder extra kosten: De meters kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften zoals bijvoorbeeld type stekker, kabellengte en de kleur. Daarnaast worden snel geleverd en vind de productie plaats in Nederland.
  • Eenvoudige installatie: De meters zijn geschikt voor installatie in bestaande serverracks, zowel verticaal als horizontaal 19″ en beschikbaar in enkel fase en 3 fase, 10A, 16A, 32A en 63A.

Overweeg een volledige upgrade

Voor sommige datacenters kan een volledige upgrade naar intelligente PDU’s een betere oplossing zijn. Met (gratis) op maat gemaakte PDU’s, die perfect aansluiten op de bestaande infrastructuur, kunnen datacenters bij Schleifenbauer zonder concessies voldoen aan de nieuwe eisen. Deze PDU’s worden ook snel geleverd en zijn net als de Inline Energiemeters ook in Nederland vervaardigd.

Voorbereid op de toekomst

De nieuwe EU-regelgeving voor datacenters komt snel dichterbij. Het is belangrijk om tijdig de nodige stappen te ondernemen om aan deze eisen te voldoen en tegelijkertijd het energiebeheer te optimaliseren. Of de keuze nu valt op een eenvoudige upgrade met de Inline Meter of een volledige overstap naar intelligente PDU’s, er zijn oplossingen beschikbaar die kunnen helpen om het datacenter klaar te maken voor de toekomst.

Meer weten over Schleifenbauer? Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws