Nieuws

Voldoen aan alle rackvoedingsvereisten

Voldoen aan alle rackvoedingsvereisten

Intelligente PDU’s zorgen voor balans en beveiliging voor energieslurpende serverracks

Het energieverbruik van datacenters blijft groeien, met wereldwijd een gestaag toenemend aantal locaties en een verbruik tot 8 MW voor een middelgrote locatie. Hiervoor zijn gegarandeerde nettoevoer en forse investeringen in redundante primaire schakelmaterialen nodig, evenals een verzameling stroomgeneratoren en UPS-apparaten, om zo te kunnen zorgen dat IT-omgevingen constante uptime kunnen bieden. Dat is op hoog niveau, maar hoe zit het met de energiedistributie op kastniveau? Innovatieve nieuwe stroomverdelingseenheden (PDU’s), die sommige mensen intelligente PDU’s noemen, vormen live-systemen die direct bruikbare data genereren.

Iedereen die betrokken is bij het ontwerp van de infrastructuur voor energiedistributie van datacenters weet dat alle kleine beetjes vanzelf optellen. Een van de grootste kostenposten voor een datacenter is energieverbruik. Uit schattingen blijkt dat gemiddeld 27% van de bedrijfskosten in energieverbruik zitten, dus beheerders en klanten willen zoveel mogelijk van die energie inzetten voor productieve IT-systemen. Hoe kunnen we dit combineren met een minder voorspelbare IT-belasting, waarbij de groei van mobiel datagebruik, IoT en media voor enorme veranderingen in gebruik hebben gezorgd?

Factoren die de interesse in intelligente of slimme PDU’s stimuleren, zijn de groeiende vraag naar hoge vermogenscapaciteit in compact ingerichte serveromgevingen en intelligente infrastructuurproducten in datacenters. De toename van serverdichtheid in racks is cruciaal voor de markt voor intelligente PDU’s, die in 2016 werd geschat op USD 1,2 miljard en naar verwachting tegen 2023 zal groeien tot USD 2,01 miljard, wat aangeeft dat de branche zich inzet op systemen die een positieve bijdrage kunnen leveren in beheerde IT-omgevingen. In dezelfde periode zal de markt voor rackservers met hoge dichtheid groeien van USD 36,5 miljard in 2016 naar USD 90,56 miljard.

Auteur: Sander Kaempfer, BDM, Panduit EMEA

Lees het volledige artikel van Panduit hier.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws