Over ons

 

Wat is een datacenter?

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. Wij verbinden inmiddels 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving. Wij verwoorden de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties en werken daarin in een zo’n breed mogelijke coalitie.

De DDA heeft drie focusgebieden: Energie & Duurzaamheid, Onderwijs & Werkgelegenheid en Digitale Economie & Mainport. We zetten ons in op het verbeteren en vergroenen van onze stroomvoorziening en we zijn actief op het gebied van duurzaamheid, met name op het hergebruik van datacenter restwarmte. In goede samenwerking met het onderwijs enthousiasmeren we leerlingen om voor deze industrie te kiezen. Tot slot promoten we onze industrie middels events en publicaties in binnen- en buitenland, en onze positie als Digital Gateway to Europe als digitale mainport.

We leveren tevens een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden en we faciliteren onze leden en partners actief met informatie over relevante marktontwikkelingen tijdens onze vele (interne) events en via vele mediakanalen.

Het bestuur

Michiel Eielts

Michiel Eielts
Voorzitter
Equinix
LinkedIn

Eric Boonstra

Eric Boonstra
Secretaris  
Iron Mountain
LinkedIn

Michael van den Assem

Michel van den Assem
Penningmeester  
Interxion
LinkedIn

Gerben van der Veen

Gerben van der Veen
Bestuurslid
Dataplace
LinkedIn

Schermafbeelding 2019-08-09 om 14.51.26

Rob Stevens
Bestuurslid
Interconnect
LinkedIn

Uitvoerend team

stijn

Stijn Grove
Managing Director


LinkedIn

Eline Stuivenwold
Beleidsmedewerker Onderwijs & Werkgelegenheid
LinkedIn

Judith de Lange
Beleidsmedewerker
Digitale Economie & Mainport
LinkedIn

Erik Barentsen
Beleidsmedewerker
Energie & Duurzaamheid

LinkedIn

Zoë Derksen
Junior Marketeer


LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!