Partners

Coolrec

Coolrec bv, aanwezig in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, is een van de grootste recyclingbedrijven in Europa. Als producent van secundaire grondstoffen durven we te zeggen dat we een toonaangevend bedrijf zijn in de circulaire economie. Met onze speciale lijnen behandelen we alle categorieën elektrische en elektronische apparatuur. Van koelapparatuur tot hoogwaardige ICT-apparatuur.

Ontmanteling van datacenters

Enkele kernwoorden die horen bij het ontmantelen van datacenters zijn: vertrouwen, kwaliteit, samenwerking en duurzaamheid. Hardware uit datacenters wordt regelmatig vervangen voor efficiëntere modellen. De oude hardware moet daarom buiten gebruik worden gesteld en zo snel mogelijk gedemonteerd en verwijderd worden voordat de nieuwe apparaten worden vervangen. Uiteraard wilt u zo min mogelijk verstoring van het dagelijkse proces.

Onze projectmanager bezoekt uw locatie om de volledige buitenbedrijfstelling met u te bespreken. Hij voert een scan uit, die is samengevat in een projectplan. Dit plan beschrijft welke servers aan het einde van de levensduur gedemonteerd moeten worden, inclusief welke randapparatuur (zoals grondbekabeling, UPS) erbij horen.

Diensten

  • Ontmanteling van complexe hardware en installaties, zoals datacenters.
  • Productie van secundaire grondstoffen. Dankzij recycling van elektronica worden grondstoffen teruggewonnen en teruggebracht tot grondstof. Dit maakt Coolrec het praktische voorbeeld van Circular Economy. Het teruggewonnen plastic wordt zodanig gerecycled dat het tot een 100% gerecyclede korrel kan worden verwerkt. Dit is een duurzaam alternatief voor “nieuwe” kunststoffen.
  • Hergebruik van hoogwaardige componenten en apparaten, voornamelijk van IT. Na demontage, sortering en testen worden de (herbruikbare) componenten terug op de markt gebracht.
  • Advies over wet- en regelgeving. Dankzij jarenlange (markt) kennis en ervaring kunnen wij onze klanten adequaat adviseren over onder andere de Europese WEEE-verordening.

Terug naar het overzicht van partners

Locatie

Coolrec Hoofdkantoor

5145 RK Van Hilststraat 7, Waalwijk

Dordrecht

3313 LB Grevelingenweg 3, Dordrecht

,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws