Privacy statement

 

DDA Privacyverklaring

Een nieuwe wetgeving, een nieuw privacy statement

Jouw vertrouwen en het beschermen van jouw gegevens staan bij ons voorop. We deden er al alles aan om je persoonsgegevens goed te beschermen en dat blijven we doen. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd in ons privacy statement. Hierin lees je welke gegevens wij gebruiken en hoe wij deze gegevens opslaan, beschermen en verwerken. Deze privacy policy is van toepassing op onze website www.dutchdatacenters.nl (Website) en de diensten (Diensten) die wij aanbieden. Daarnaast geeft de nieuwe privacywet je een aantal rechten om je persoonsgegevens ook zélf beter te beschermen en te beheren. Meer informatie daarover vind je op deze website. 

 

Jonger dan 16 jaar

Als je jonger dan 16 jaar bent, dan heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website en Diensten te gebruiken.

 

Persoonsgegevens

Om onze Website en Diensten aan te kunnen bieden, verwerken wij persoonsgegevens. Met het begrip persoonsgegeven wordt informatie bedoeld waarmee u als persoon geïdentificeerd kan worden. Deze definitie is in overeenstemming met de Relevante Wetgeving.

 

Jouw toestemming

We kunnen je gegevens op verschillende momenten bewaren, zoals wanneer je onze Website bezoekt, een account aanmaakt op onze Website, gebruik maakt van onze Diensten of als je contact met ons opneemt. Wij mogen je gegevens verwerken, omdat we je toestemming vragen via deze privacy policy. Verder zullen we je gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn.

 

Welke gegevens verzamelen wij?

Om gebruik te maken van onze Website en Diensten hebben wij enkel in specifieke gevallen de volgende gegevens van jou nodig:

  • Je naam
  • Je bedrijfsnaam
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres
  • Je IP-adres
 

We verzamelen ook wat informatie van je die niet persoonlijk is als je onze Website gebruikt, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De service provider waarmee je internettoegang heeft
 
Social media

Als je social media functies gebruikt op onze site, is het mogelijk dat de leverancier van social media ons (volgens zijn beleid) informatie stuurt. Het kan bijvoorbeeld gaan om je naam, profielafbeelding, geslacht, vriendenlijsten en andere informatie die je ter beschikking hebt gesteld. Wil je dit niet? Verander dan de privacy-instellingen op je social media-account.

Als u aangeeft een artikel leuk te vinden, verschijnt dat artikel op je social media-account als je bent ingelogd. Als je op een webpagina terecht komt die social media invoegtoepassingen gebruikt, stuurt je browser bepaalde informatie naar de aanbieder van uw social media-account. Wij hebben geen zeggenschap over deze gegevensuitwisseling.

Marktonderzoek

Het kan voorkomen dat we je vragen om deel te nemen aan een marktonderzoek. Wij zullen jouw gegevens dan gebruiken voor het marktonderzoek. Wij gebruiken deze statistische gegevens anoniem voor Stichting Dutch Data Center Association. Je kunt op ieder moment de vragenlijst afsluiten. Jouw antwoorden geven wij niet aan derde partijen en worden nooit openbaar gemaakt. Daarnaast worden de antwoorden niet aan jouw e-mailadres gekoppeld.

Nieuwsbrief

Dutch Data Center Association biedt nieuwsbrieven aan. Zo blijf je op de hoogte van aanbiedingen, (kortings)acties en ander nieuws. Om zeker te zijn van jouw toestemming gebruiken wij voor nieuwsbrieven het double opt-in systeem. Dit betekent dat je jouw toestemming door een nieuwe bevestiging verifieert. Wij vragen je om deze verificatie via een e-mail die we naar het opgegeven adres versturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.

Wij zullen jouw gegevens alleen voor bovenstaande doelen gebruiken, of voor een doel dat hier nauw mee samenhangt. Zo worden uw gegevens dus nooit op een onverwachte manier door ons gebruikt.

 

Publicaties

Dutch Data Center Association publiceert regelmatig publicaties zoals rapporten, whitepapers en factsheets. Voor het downloaden van deze publicaties vragen wij uw e-mailadres, zodat we u deze per e-mail kunnen opsturen. Op deze manier heeft u te allen tijde gemakkelijk toegang tot de publicatie. Daarnaast wordt gevraagd om uw bedrijfsnaam. Deze zal worden gebruikt door Stichting Dutch Data Center Association om haar Diensten te verbeteren. Jouw persoonlijke gegevens worden niet langer bewaard dan 6 maanden en worden alleen gebruikt voor bovenstaande doelen.

 

Beveiliging

We doen er alles aan om je persoonlijke gegevens te beschermen tegen verlies, vernietiging, gebruik, wijziging of verspreiding van uw persoonlijke gegevens door onbevoegden. Hierdoor kunnen degenen die niets met jouw gegevens te maken hebben, er niet bij. Wij doen dit door middel van de volgende maatregelen:

  • Encryptie (versleuteling) van digitale bestanden die persoonsgegevens bevatten
  • Beveiliging van netwerkverbindingen met Secure Socket Layer (SSL) of een vergelijkbare technologie
  • De toegang tot de gegevens is beperkt tot de personen die de gegevens nodig hebben
  • De toegang tot de gegevens is beveiligd met tweestapsverificatie
 

Bewaartermijn

Wij zullen je persoonlijke gegevens niet langer bewaren dan we ze nodig hebben voor de doelen die wij eerder omschreven. We zullen je gegevens nooit langer dan 5 jaar bewaren. Je gegevens worden in elk van deze gevallen volledig verwijderd.

 

Met wie delen wij jouw persoonlijke gegevens?

 

 

Verwerkers

Het komt voor dat andere partijen jouw gegevens van ons krijgen. Wij komen met deze partijen in een verwerkersovereenkomst overeen dat zij zorgvuldig met uw gegevens omgaan en zij krijgen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn om hun dienst te verlenen. Deze partijen gebruiken uw gegevens alleen in overeenstemming met de instructies die wij geven en niet voor eigen doeleinden. Wij kunnen uw gegevens bijvoorbeeld doorgeven aan diensten die we vaak gebruiken voor events (bijvoorbeeld Eventbrite) en nieuwsbrieven (denk aan Mailchimp). Ook zij zullen zorg dragen voor de opslag van uw gegevens en het verwerken daarvan. Deze partijen zijn verwerkers in de zin van de Relevante Wetgeving.

Doorgifte

Wij zullen jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie verwerken. Buiten de Europese Unie verwerken wij alleen je gegevens, als dat land een passend beschermingsniveau biedt voor je gegevens.

Zonder jouw toestemming zullen we je gegevens nooit naar andere landen of aan andere partijen doorgeven dan die hierboven genoemd zijn.

 

Links

Op onze Website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacybescherming van deze websites. We adviseren je dan ook om altijd de privacy policy van de betreffende website te lezen.

 

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat via de server van een website naar de browser wordt gestuurd. De browser slaat het bestand vervolgens op in jouw apparaat. Jouw apparaat krijgt een uniek nummer, waarmee onze site het apparaat later weer herkent.

We kunnen cookies gebruiken om je ervaring op onze Website te verbeteren. Dit houdt in dat de cookies ervoor zorgen dat de Website sneller laadt, je onze Website veilig kan bezoeken en wij fouten op onze Website kunnen opsporen.

Je kunt cookies altijd zelf via de browserinstellingen verwijderen of uitschakelen. Er worden dan geen cookies meer opgeslagen als je onze Website bezoekt. Maar let wel op: zonder cookies werkt onze Website mogelijk minder goed.

 

Wijziging van de privacy policy

Wij kunnen deze privacy policy aanpassen. Als wij de privacy policy in belangrijke mate veranderen zullen wij een notificatie op onze Website plaatsen samen met de nieuwe privacy policy. Wij zullen gebruikers die met hun e-mailadres bij ons geregistreerd staan op de hoogte brengen bij wijzigingen. Als je niet geregistreerd staat als gebruiker raden wij je aan de Website en deze verklaring regelmatig te raadplegen.

 

Jouw rechten

De gegevens die we van jou verzamelen zijn persoonlijk. Je hebt daarom de volgende rechten:

  • Je mag ons vragen om inzage in je gegevens;
  • Je mag ons vragen om correctie, beperking of het wissen van jouw gegevens;
  • Je mag ons vragen om een kopie van jouw gegevens. Wij kunnen deze kopie – op jouw verzoek – ook aan een andere partij doorgeven, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen;
  • Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw gegevens;
  • Je kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als je denkt dat wij jouw gegevens onrechtmatig verwerken;
  • Je mag jouw toestemming om je gegevens te verwerken altijd weer intrekken. Vanaf het moment dat je de toestemming intrekt mogen we dan geen gegevens meer van jou verwerken.
 

Voor vragen over je privacy, en verzoeken omtrent de Relevante Wetgeving, neem dan contact met ons op via info@dutchdatacenters.nl. Wij zijn verplicht uw verzoek(en) binnen een maand af te handelen.

 

Contact

Bij andere vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Stichting Dutch Data Center Association
Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
Nederland
+31 20 3037860

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!